De beste alcoholvrije bieren

Alcoholvrij bier is in Nederland de laatste jaren duidelijk populairder geworden. Er is sprake van alcoholvrij bier als het bier een extreem laag alcoholpercentage heeft. In Nederland mag bier hooguit 0,1 procent alcohol bevatten om alcoholvrij genoemd te mogen worden. Evenwel is het tegenwoordig normaal dat je een 0.0 bier voorgeschoteld krijgt als je om alcoholvrij biertje vraagt, oftewel een biertje waar daadwerkelijk geen alcohol in zit.

Nagenoeg alle grote en bekende merken hebben tegenwoordig een of meerdere alcoholvrije bieren in hun assortiment. Een goede keuze maken is dus zeker niet altijd makkelijk. Daarom noemen we hieronder een aantal van de beste alcoholvrije bieren die er nu op de markt zijn. 

Leffe Blond 0.0

Als het gaat om abdijbieren zien we vaak dat er sterk wordt vastgehouden aan tradities. Mede daarom heeft niet ieder abdijbiermerk een alcoholvrije variant in de gelederen. Bij Leffe heeft men echter anders besloten; zij hebben in 2018 namelijk wel een echte 0.0 op de markt gebracht. En niet zonder succes, mogen we wel zeggen. Volgens sommigen is dit het beste alcoholvrije bier dat er te verkrijgen is.

De Leffe Blond 0.0 kent qua smaak, aroma’s, textuur en afdronk sterke gelijkenissen met de originele Leffe Blond. Het is dus een blond biertje met een ietwat bittere en fruitige smaak met kruidige ondertonen.

Affligem Blond 0.0

Ook Affligem heeft als abdijbiermerk de stap gezet om een alcohol vrij bier op de markt te brengen. Het gaat hierbij om Affligem Blond 0.0. Dit bier heeft een verrassend volle, maar toch zachte smaak. Het doet overwegend fruitig aan, al is de afdronk eerder bitter te noemen.

Palm 0.0

Van een heel andere orde is het eveneens uit België afkomstige Palm 0.0. Dit bier heeft net als de alcoholhoudende Palm een amberachtige kleur. Het heeft een smaak waarin vooral de tonen van hop en gember dominant aanwezig zijn. Er wordt een unieke smaak gecreëerd, ook omdat men bij Palm hun eigen hop gebruikt.

Hertog Jan 0.0

Hertog Jan is een van de meest populaire biermerken van Nederlandse grond. Een alcoholvrije versie kon dan ook niet uitblijven. Hertog Jan 0.0 doet, afgezien van het alcoholgehalte, het meest denken aan het alcoholhoudende Hertog Jan Pilsener. Het is een verfrissend bier met fruitige en hoppige toetsen.

Hoegaarden Radler 0.0

Onder liefhebbers van wat zoetere bieren zijn radlers ideaal als men eens alcoholvrij bier wil drinken. Een radler is immers een soort mix van bier en vruchtensap. Dat geldt ook voor Hoegaarden Radler 0.0. Vooral de smaken van citroen en limoen herken je hierin terug. Het is een erg verfrissend biertje dat je natuurlijk het best geserveerd krijgt in die klassieke en welbekende geblokte bierglazen van Hoegaarden.

Weihenstephaner Weissbier Alkoholfrei

Tenslotte aandacht voor een van de beste alcoholvrije bieren die bij onze oosterburen worden gemaakt, oftewel de Weihenstephaner Weissbier alkoholfrei. Dit bier is gebaseerd op Hefe Weissbier, waar de Duitsers zo om bekend staat. Of met andere woorden: het gaat om ongefilterd tarwebier. Dit staat bekend als bier met een volle, ronde smaak. Het lijkt hiermee sterk op de alcoholhoudende evenknie.

Recente blog artikelen

element 08