Wat is Amstel Bright bier?

Amstel Bright is bier dat wordt gebrouwen onder leiding van de Heineken-groep. Het gaat hierbij om een pilsener van Nederlandse makelij, maar met een duidelijke Caribische signatuur. Bij Antilliaanse doelgroepen werd het bier dan ook wel degelijk populair, al vielen de opbrengsten voor Heineken over het geheel genomen toch tegen. 

Hieronder lees je meer over die woelige geschiedenis. Daarna gaan we nog dieper in op belangrijke wetenswaardigheden die je over Amstel Bright moet weten. Ook delen we informatie over hoe je dit bijzondere bier het best kunt serveren en drinken.

De korte maar woelige geschiedenis van Amstel Bright

Amstel Bright werd in 1960 voor het eerst gebrouwen en wel door de Antilliaanse brouwerij in Curaçao. In 2003 werd het vervolgens ook op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Bij een aantal mensen werd het bier razend populair, maar jammer genoeg bleek dat niet genoeg te zijn voor Heineken om het bier te handhaven. Over het geheel genomen viel de verkoop namelijk toch tegen. 

Tot 2006 bleef de Antilliaanse brouwerij wel gewoon doorgaan met het brouwen van dit bier, zij het dan voor de Antilliaanse markt. Helaas ging deze brouwerij in het jaar 2006 failliet. Door Heineken werd de productie toen weer overgeheveld naar Nederland. In 2013 besloot men het er toch weer op te wagen: Amstel Bright zou weer verkrijgbaar worden in Nederland. Het werd echter wederom geen groot succes. In 2020 besloot Heineken daarom de productie van Amstel Bright af te bouwen en om de verkoop aan retailers te staken. Als gevolg daarvan is het tegenwoordig niet makkelijk om in Nederland aan een of meerdere flesjes Amstel Bright te komen. 

De belangrijkste wetenswaardigheden over Amstel Bright

Amstel Bright is een blond biertje dat vijf procent alcohol bevat. Het is een ondergistend bier dat goudblond van kleur is. Het staat bekend als een verfrissende dorstlesser. Daarom wordt dit bier het liefst gedronken op warme, zonnige dagen. Naast de frisheid blinkt dit bier uit vanwege de subtiele zoete toetsen die je erin kunt proeven en behoort tot de frisse biersoorten. Dit zorgt ervoor dat je dit bier goed kan door drinken. 

Zo serveer je dit bier op z’n best

Als je zo optimaal mogelijk wilt genieten van je eigen Amstel Bright, zorg er dan voor dat het bier eerst goed gekoeld is in de koelkast. Dit bier laat zich namelijk het best smaken bij een temperatuur van vier tot zes graden Celsius. 

Van zichzelf wordt Amstel Bright doorgaans geserveerd in heldere glazen flessen. Dit past helemaal bij het verfrissende karakter van dit bier. Net als bij het bekende bier Corona Extra uit Mexico, is het bij Amstel Bright gebruikelijk dat je na het openen van de fles een stukje citroen of limoen in de flessenhals doet. Dit maakt de smaak helemaal af. Mooi meegenomen is ook dat citroen en limoen insecten op afstand zouden kunnen houden. 

Benieuwd welke biermerken er nog meer zijn? Lees hier verder.

Recente blog artikelen

element 08